Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza

Postat de autodiag in Salate
15 Ian 2017 | 5072 vizualizari
Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza

Inspiratia a venit de aici.

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • 500 g piept de pui
  • apa - pentru a fierbe pieptul de pui
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o conserva de 400 g de ciuperci taiate
  • 3 ardei copti in otet
  • 4 castraveti murati
  • o legatura de marar
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • doua galbenusuri de la oua fierte
  • un galbenus crud
  • sare
  • 100 ml ulei
  • o lingurita cu apa rece

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine.

Dupa ce carnea s-a fiert, se clateste cu apa rece, se taie marunt si se pune intr-un castron.

Ciupercile se clatesc cu apa si se taie marunt. Se adauga peste pieptul de pui.

Ardeiul copt si castravetii murati se taie marunt si se pun in castron.

Se pregateste maioneza: se mixeaza galbenusurile cu putina sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, si se continua mixarea pana cand isi maresc volumul. La final se adauga o lingurita cu apa rece pentru ca maioneza sa devina mai cremoasa.

Se pune maioneza in castron peste celelalte ingrediente impreuna cu mararul spalat si tocat si se amesteca totul. Se potriveste salata de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

Postat de merisor67

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt...

Citeste continuarea

Poiana cu ciuperci

Postat de caroline

Poiana cu ciuperci

Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.01.2017, 09:45
O salata care-mi place foarte mult!
la 15.01.2017, 09:53
Buna!
la 15.01.2017, 10:34
yammy
la 15.01.2017, 10:36
la 15.01.2017, 11:12

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking