Ingrediente
- 2 și 1/2 căni făină albă
- 2 căni făină integrală
- 3/4 cub drojdie
- 1 lingură zahăr
- 2 lingurițe sare
- 2 linguri ulei
- 1 cană apă călduță
- susan negru și sare grunjoasă pentru decor
Mod de preparare
Drojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă aluatul obținut 10-15 minute, până devine catifelat și elastic. Se lasă la crescut 2 ore, acoperit cu un prosop umezit cu apă caldă.
Se împarte aluatul în 8 bucăți egale. Se modelează sub formă de bilă fiecare bucată și se găurește în centru folosind degetele mari. Se așează pe o suprafață presărată cu făină.
Într-o oală se pune apă la fiert. Se scufundă fiecare bagel și se fierbe 30 de secunde pe fiecare parte. Se scot într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară susan și sare grunjoasă pe fiecare bagel, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 245 de grade Celsius și se lasă 10-15 minute, până devin aurii.
Sunt perfecți pentru micul dejun sau pachețelul pentru școală.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|