Ingrediente
- 200 ml apa calduta
- 1 3/4 lingura drojdie uscata
- 1 lingura sare
- 300 gr faina
Mod de preparare
Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute.
Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.
Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.
Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.
Se formeaza 3-4 baguette,se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute.Se fac cateva crestaturi.
Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.
Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|