Baghete picante din foietaj

Postat de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri
8 Mar 2011 | 9629 vizualizari
Baghete picante din foietaj

Ideea am vazut-o initial pe blogul lui Edith Francu...acum ca o fi apartinand allcuiva imi cer toate scuzele de rigoare...:)...cert este ca foietajul poate imbraca atatea fete, incat e marele nostru salvator in lupta cu timpul...

Ingrediente

  • 0,5 foaie aluat cumparat ( sau o foaie intreaga daca e aluat Bella)
  • 2-3 linguri ketchup picant
  • 50 gr salam de sibiu feliat
  • 100 gr cascaval ras
  • pentru uns:
  • 1 galbenus ou + 2 linguri lapte               
  • seminte susan , mac,in

Mod de preparare

1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu ( sau alt salam uscat) si deasupra presaram cascaval ras.

 2. Peste jumatea astfel incarcata cu bunatati aducem cealala jumatate libera de aluat si , cu grija, presam bine bine, astfel incat sa se lipeasca aluatul si sa nu ramana goluri de aer( eventual ne ajutam si de un sucitor).

 3. Cu un cutit bine ascutit taiem fasii verticale din aluat ( cu grosimea de cca 1, 5 cm)

4. Apoi aceste fasii le rasucim ca in imagine, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu ou si preseram peste seminte de mac, susan, in, etc...( dupa bunul plac al fiecaruia)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete picante din foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Postat de xana

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...

Citeste continuarea

Covridog

Postat de lucy2002

Covridog

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 23:33
bune bune
la 08.03.2011, 23:59
Delicioase si practice
la 09.03.2011, 00:15
la 09.03.2011, 06:56
faine, de efect
la 09.03.2011, 08:33
Frumoase

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking