Baghete rustice

Postat de ancutsa in Piine
20 Ian 2021 | 1978 vizualizari
Baghete rustice

Vă prezint niște baghete rustice (că așa au ieșit, nu sunt trase prin inel, ci cu forme) însă atât de pufoase și gustoase încât singurul lucru pe care ți-l mai dorești e un ou ochi lângă. "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 10 g drojdie uscată,
  • 650 g făină albă,
  • 450 ml apă,
  • 100 ml lapte,
  • 1,5 linguriță sare,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 1 lingură ulei
  • În plus:
  • 50 g făină,
  • apă

Mod de preparare

 

 În bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină, pui și sarea și zahărul. Amesteci bine și frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios.

Ungi cu puțin ulei și acoperi cu folie alimentară.

Lași la crescut până își dublează volumul.

După aproximativ o oră, transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, împarți aluatul în 3 bucăți și întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lungime. Așezi baghetele într-o tavă specială pentru baghetă, cu orificii, permit circularea aerului pentru obtinerea unei cruste crocante și, în plus, lasă pe spatele baghetelor acel model pe care îl adoram la pâini când eram mică.

Eu am avut o tavă pentru 2 baghete, iar pe a treia am ținut-o într-un șervet cu marginile ridicate în jurul ei, până s-au copt primele.

Pentru că am vrut o coajă mai degrabă moale, decât crocantă, am ales să așez tava cu baghete peste (nu în) o tavă mai mare, pregătită cu o hârtie de copt îmbibată cu apă.

Crestezi baghetele cu o lamă sau un cuțit. Dai cele 2 tăvi (una peste alta) la cuptorul încins, la foc mic în primele 20 de minute, apoi la foc mediu în următoarele 20 de minute. În ultimele 10 minute, scoți tava, ungi baghetele cu apă, umezești hârtia de copt cu apă.

Când scoți tava din cuptor, ungi din nou baghetele cu apă și le acoperi cu prosoape de bucătărie, să se mențină moi.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/baghete-rustice.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete rustice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Paine MARGARETA

Postat de nilgun

Paine MARGARETA

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2021, 01:09
la 21.01.2021, 01:19
la 21.01.2021, 01:21
la 21.01.2021, 11:23
Foarte bune!
la 21.01.2021, 13:06
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking