Banane prajite in aluat de clatite (de post)

Postat de mirela0911 in Dulciuri
25 Feb 2015 | 4884 vizualizari
Banane prajite in aluat de clatite (de post)

Vazusem reteta intr-o revista si mi-a ramas mult timp gandul la ea. Azi am hotarat sa o prepar dar am adaptat-o pentru o zi de post.

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • apa minerala cat cuprinde
  • In plus:
  • 3 banane
  • 2 lg faina
  • zahar pudra vanilinat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus, adaugand apa minerala atat cat este necesar pentru a obtine un aluat de clatite. Bananele se curata si se taie bucati de cca 2 cm.

Intr-o craticiaora se pune uleiul la incins. Bucatile de banane se dau prin faina apoi prin aluat. Se pun in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se scot bucatile pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Se lasa sa se raceasca, se dau cu zahar pudra vanilinat si se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu gem de visine si crema de alune

Postat de Adele

Rulada cu gem de visine si  crema de alune

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise si iaurt

Postat de medioto59

Prajitura cu caise si iaurt

Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat. Adaugam treptat uleiul (fara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2015, 20:47
la 25.02.2015, 20:52
Imi place tare ideea!
la 25.02.2015, 20:56
Interesant !
la 25.02.2015, 20:59
la 25.02.2015, 21:00

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking