Banane prajite in aluat de clatite (de post)

Postat de mirela0911 in Dulciuri
25 Feb 2015 | 4913 vizualizari
Banane prajite in aluat de clatite (de post)

Vazusem reteta intr-o revista si mi-a ramas mult timp gandul la ea. Azi am hotarat sa o prepar dar am adaptat-o pentru o zi de post.

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 5 lg faina
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • apa minerala cat cuprinde
  • In plus:
  • 3 banane
  • 2 lg faina
  • zahar pudra vanilinat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus, adaugand apa minerala atat cat este necesar pentru a obtine un aluat de clatite. Bananele se curata si se taie bucati de cca 2 cm.

Intr-o craticiaora se pune uleiul la incins. Bucatile de banane se dau prin faina apoi prin aluat. Se pun in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se scot bucatile pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. 

Se lasa sa se raceasca, se dau cu zahar pudra vanilinat si se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa...

Citeste continuarea

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Postat de diaconta

Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2015, 20:47
la 25.02.2015, 20:52
Imi place tare ideea!
la 25.02.2015, 20:56
Interesant !
la 25.02.2015, 20:59
la 25.02.2015, 21:00

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking