Banuti cu seminte si curmale

Postat de Ela68 in Dulciuri
11 Dec 2015 | 4357 vizualizari
Banuti cu seminte si curmale

Astazi am ales pentru voi un dulce sanatos, usor de preparat chiar si pentru incepatori. Majoritatea celor ce care s-au indreptat catre alimentatia vegana este  familiarizata cu acest tip de desert. Este un desert indian pe care-l gasiti sub diverse denumiri, in functie de aroma predominanta : Dates & Nuts Roll, Khajur Katri, Khajur Pak sau Burfi Dates. In orice caz, toate variantele au la baza curmalele ( khajoor = curmale in limba indiana ), iar despre acestea putem spune numai lucruri bune, cel mai important fiind acela ca la orice preparat unde le folosim, nu mai adaugam zahar.
M-am indragostit de acesi banuti, mananc putin si imi satisfac pofta de dulce, fara sa atentez la sanatate. Va invit sa incercati aceste bunatati, lasand la latitudinea voastra alegerea combinatiei de seminte !

Ingrediente

  • 400 g curmale fara samburi
  • 50 g nuca
  • 75 g migdale
  • 75 g alune de padure
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingura mac
  • 2 linguri unt de cacao ( sau unt ghee, in reteta originala )
  • 2 buc ghimbir confiat
  • fistic maruntit pentru crusta

Mod de preparare

1. Curmalele se taie bucati foarte mici.
2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari. 
3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca  printre nuci.
4. Untul de cacao se razuie, se masoara doua linguri care se pun intr-o tigaie la foc pentru a se topi.         Se adauga apoi curmalele amestecand cu o spatula pana se inglobeaza in unt si se leaga.
5. Se trage alaturi, se adauga si restul de ingrediente ramase (nucile si alunele se vor toca grosier ),         mai putin fisticul si se lasa putin la racit.
6. Se modeleaza repede cu mana suluri, asa incat sa cuprinda nucile in mod egal.Se tavalesc apoi prin    fistic maruntit si se pastreaza in folie alimentara sau intr-o cutie ermetica pana la 2-3 saptamani in      frigider.
7. Se feliaza in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu seminte si curmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu lamaie

Postat de miha

Clatite pufoase reteta cu lamaie

Clatite pufoase reteta Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi...

Citeste continuarea

Coliva de grau

Postat de RODIMUR

Coliva de grau

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2015, 23:43
buni buni
la 11.12.2015, 23:43
Vreau si eu niste banuti deliciosi
la 11.12.2015, 23:43
cati imi dai?
la 11.12.2015, 23:47
cati vrei Dia....de cand cu regimul, m-am axat mai mult pe preparate vegane, raw vegane si am destul
la 11.12.2015, 23:56
Camelya, au iesit multi, poti servi

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking