Ingrediente
- 250 gr faina
- 3 linguri indulcitor(extract de stevie)
- 1 plic praf de copt
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 3 linguri smantina
- 3 linguri ulei
- 1 lingura esenta rom
- 1 lingura ulei pt uns aparatul
- zahar pudra pt decor
Mod de preparare
Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.
Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul, smintina, romul si am amestecat bine cu un tel toate ingredientele. Am amestecat faina cu praful de copt si extractul de stevie( am ales sa le fac mai dietetice de data asta) si le-am amestecat cu ingredientele umede. Am uns cu ulei gaurile de gogosele, am bagat aparatul in priza inchis, iar cind becul s-a facut verde am pus in fiecare gaura cite o lingurita de aluat. In carte scrie ca sunt gata in 3 minute, eu am lasat cam 4-5 minute fiecare tura de gogosele.Cind sau racit le-am trecut prin zahar pudra.
Nu le-am numarat cite au iesit, dar tot cartea spune ca ies in jur de 50 bucati. Au iesit suficiente incit ne-am saturat si noi si musafirii nostri. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele la aparat (Doughnut)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|