Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Postat de Kadia80 in Dulciuri
8 Dec 2011 | 8690 vizualizari

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli: « biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere; « Tirggel » in Zurich, din faina si miere; « Leckerli » in Basel; « Brunsli » in Basel.

Inapoi la reteta

Comentarii (39)

la 08.12.2011, 16:16
sunt prima
la 08.12.2011, 16:24
la 08.12.2011, 17:10
foarte reusite
la 08.12.2011, 17:16
minunati
la 08.12.2011, 17:49
Tare faini!
la 08.12.2011, 17:53
f buni
la 08.12.2011, 17:55
la 08.12.2011, 18:21
ce frumosi sunt
la 08.12.2011, 19:04
foarte frumosi!!!
la 08.12.2011, 19:17
ce frumosi
la 08.12.2011, 19:20
Super reteta!
la 08.12.2011, 19:38
ce buni..
la 08.12.2011, 19:43
foarte frumosi
la 08.12.2011, 19:47
tare buni si frumosi
la 08.12.2011, 20:40

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking