Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Postat de Kadia80 in Dulciuri
8 Dec 2011 | 8690 vizualizari

Fiecare regiune din tara mea gazda are traditiile ei, mai mult sau mai apropiate cu tarile vecine, cu care isi impart si limba. Astfel, in partea frantuzeasca, elvetienii adopta obiceiuri frantuzesti, pe cand in partea nemteasca gasesti obiceiuri nemtesti si austriece, iar in cea italiana, nu prea faci diferenta cu italienii de mai din sud. Craciunul nu face nici el exceptie, astfel incat in partea nemteasca se gateste Christstollen, iar in partea italiana Panettone. Vedeta perioadei de iarna este, ca in multe alte tari, turta dulce, care si ea poate lua diferite forme in functie de regiunea unde te afli: « biber » in Saint-Gall, un "vechi" produs de patiserie pe baza de miere; « Tirggel » in Zurich, din faina si miere; « Leckerli » in Basel; « Brunsli » in Basel.

Inapoi la reteta

Comentarii (39)

la 08.12.2011, 21:17
trebuie sa fie bune
dar in cuptor obisnuit nu se fac??
la 08.12.2011, 21:24
ba da merg si-n cuptor obisnuit, dar n-am Trebuie mai mult uscate la foc mediu cateva minute, dar cu ochii pe ele sa nu se arda
la 08.12.2011, 21:42
foarte faine
la 08.12.2011, 22:06
Super !!!
Cu cat timp inainte de craciun ii pot face ?
cum ii pastrez ?
la 08.12.2011, 22:12
ce frumoase sunt si sigur delicioase
la 08.12.2011, 22:30
la 08.12.2011, 23:09
boon
la 09.12.2011, 08:19
ooo...nu-i rau..incep pregatirile de Craciun!!! arata foarte binee!
la 09.12.2011, 11:15
minunati
la 09.12.2011, 12:04
@ Mihaela: Se pot pastra 2-3 saptamani la rece şi uscat (intr-o cutie inchisa). Dar trebuie ascunsi bine pentru ca altfel dispar ca la mine mai am doar unul…
la 09.12.2011, 12:08
Pai am sa am grija sa fie la vedere doar colturile de la decupaje
Folosesti zahar pudra cand decupezi ?
la 09.12.2011, 13:49
arata tare tare bine!!!!
la 09.12.2011, 14:01
@ mihaela: in reteta asa era indicat, eu n-am folosit, dar unele coltulete s-au cam rupt
la 09.12.2011, 14:34
la 09.12.2011, 15:23
Foarte frumosi!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking