Ingrediente
- 10 linguri ulei
- 7 linguri apa minerala
- 1 lingura otet
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura zahar
- 200 g faina
- UMPLUTURA
- 5 mere rase
- 2 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- scortisoara
Mod de preparare
Se iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se intinde sosul, apoi impaturim foaia in 3, aducand partea stanga spre dreapta, partea dreapta peste cea stanga. Rulam, acoperim cu folie alimetara si dam la frigider 2 ore.
Intr-o cratita punem merele cu restul ingredientelor(fara scortisoara care o adaugam la sfarsit) punem pe foc si cand merele s-au imuiat putin oprim focul.
Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaia subtire, taiem in 6 patratele, le umplem cu mar ,le rulam si le inchidem la capete. Le asezam in tava si le crestam cu cutitul. Dam la cuptorul incalzit cca 20-25 minute la 275-180 grade. Cand sunt reci le pudram cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|