Ingrediente
- Aluat:
- 4 albusuri
- 100 g faina
- 100 g unt/margarina
- 100 g zahar
- +100 ml frisca
- Glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g unt/margarina
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat zaharul!
Untul/margarina se topeste partial si se adauga la albusuri;se omogenizeaza.Se incorporeaza si faina. Pe hartia de copt se pune cate o lingura din compozitie si se intinde cate un dreptunghi de marimi potrivite.Se coc aprox 7 min,pana se rumenesc pe margini.Se dezlipeste cu ajutorul unui cutit,se ruleaza(cat sete cald) si se prinde cu o scobitoare.Se procedeaza la fel cu toate.
Frisca se bate spuma tare si se pune intr-un sprit.Se umple fiecare rulou.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se amesteca cu untul/margarina si laptele si se topeste la bain-marie.Fiecare rulou(doar caetele) se trece prin ciocolata si se lasa pe un gratar la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|