Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g. unt
- 200 g. zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 oua (mici)
- 400 g. faina
- 2 lingurite praf de copt
- 125-150 ml. lapte
- 8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty ( eu am ramas cu 6 doar, desi ma aprovizionasem...dar am avut un hot in casa, care a descoperit ciocolata in frigider si a crezut ca e pentru el : ) )
Pentru ornat:
- pentru glazura
- 250 g. ciocolata amaruie+200 gr smantana lichida pentru frisca
- 100 g. fulgi de nuca de cocos ( daca aveti fulgi de cocos colorati- mozaic sunt si mai simpatici ! )
Mod de preparare
1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se bate spuma cu mixerul.
2.Adaugam treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos )!
3. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernute se adauga spumei de oua si se amesteca bine; adaugam si laptele, astfel incat, lal final va rezulta un aluat pufos, pufos!
4. Dupa prepararea aluatului , vom unge o forma de chec cu unt/margarina si o tapetam doar pe fund cu hartie de copt, pusa in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si eu )- incat sa "imbrace" perfect baza.
5.Turnam in forma cam 3 sferturi din cantitatea de aluat, apoi asezam la o distanta egala bucatile de ciocolata; se toarna la final restul de aluat ! Introducem forma in cuptorul incalzit si coacem checul pentru cca. 50 de minute.
6. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se va rasturna cu atentie pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.
7. In intervalul de timp in care checul sta frumusel la racit pe gratar, se va topi ciocolata la bain marie- alaturi de frisca lichida , ca sa obtinem glazura cu care vom stropi cu generozitate checul!!! Vom grija ca glazura sa o intindem uniform peste chec- incepand de la mijloc inspre martgini, fara insa de a ne ajuta de vreun cutit pentru uniformizare!!! Peste glazura calda se pun fulgisorii de nuca de cocos!
Invit toti bucatarasii la o cafea si o felie de chec!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|