Ingrediente
Pentru chec:
- 3 oua
- 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
- 70 ml lapte
- 70 ml iaurt
- 70 ml ulei
- 2 pahare faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de portocale
Pentru crema:
- 3 pahare lapte
- 3 linguri cu varf de faina
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 ou
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura unt
Zahar pudra pt ornat
Mod de preparare
Mai intai pregatim crema:
Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.
Pentru chec:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.
Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.
Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).
Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura nemteasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|