Prajitura nemteasca

Postat de Giana in Prajituri
9 Oct 2013 | 7360 vizualizari
Prajitura nemteasca

Ingrediente

Pentru chec:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
  • 70 ml lapte
  • 70 ml iaurt
  • 70 ml ulei
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Pentru crema:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt

Zahar pudra pt ornat

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema:

Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.

Pentru chec:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.

Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.

Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).

Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura nemteasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

Postat de Bon_Jovi

Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii

Mai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi....

Citeste continuarea

Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

Postat de cris2711

Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil  cu cele 20 grame...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2013, 10:55
bunatate
la 09.10.2013, 10:59
Multumesc Gaby, iti dau o felie daca imi dai o briosa cu cioco
la 09.10.2013, 11:00
gata facem schimbul
la 09.10.2013, 11:00
apropo felia sa fie mare
la 09.10.2013, 11:02
Nemţească, dar merge mâncată pe româeşte, nu?

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking