Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

Postat de cris2711 in Prajituri
5 Dec 2010 | 9715 vizualizari
Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)

Zwetschgendatschi este o prajitura cu prune foarte apreciata si delicioasa in Germania.Se poate face acelasi aluat cu piersici ,caise ,visine .pofta buna

Ingrediente

  • 150grame branza de vaci
  • 6 linguri ulei
  • 1ou
  • 4 linguri lapte
  • 80 grame zahar
  • un varf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 350 grame faina
  • 1 praf de copt
  • 20 grame unt sau margarina pentru ungerea tavei
  • 1 kilogram prune
  • 30 grame unt

Mod de preparare

Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil  cu cele 20 grame unt.Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des posibil). Se lasa la 200 grade ,circa 30 minute  sa se coaca.Imediat dupa copt se intind cu o pensula cele 30 grame de unt ,topit,peste prune iar ulterior se face un amestec de 5 linguri cu zahar amestecate cu putina scortisoara si se presara peste prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

Postat de danakarin

Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 21:13
Tare buna si aromata.
la 05.12.2010, 21:14
buna
la 05.12.2010, 21:17
silvi0ara ,mersiprima mea reteta pe Bucataras.ro
la 05.12.2010, 21:17
la 05.12.2010, 21:18
Rucsi_1612, o reteta delicioasa,o fac tot mereu si este totdeauna binevenita de familie si prieteni.

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking