Prajitura Dintii negrului
Postat de Lia1 in Prajituri
22 Aug 2013 | 18703 vizualizari
Este o prajitura ieftina, bunicica, nu are pretentia sa fie de elita.
Mi-a placut inovatia Patriciei, la varianta ei, ca a aromat bezeaua cu siropul de visine dar eu am preferat sa fac reteta originala, ca sa ilustrez denumirea care vine de la aspectul: un strat alb (bezeaua) intre doua straturi negre.
Pentru asta, a trebuit sa respect reteta pe care o am de la mama in caietul meu de prajituri, caiet pe care ... de cand cu netul ... recunosc ca nu prea l-am mai deschis.
La mine blatul a iesit cam mulatru pt. ca am nimerit un tip de cacao deschisa la culoare.
Mi-am dorit sa probez "bezeaua italiana" (meringue italienne) dar nu mi-a reusit pentru ca siropul de zahar a inceput sa cristalizeze dupa doua minute de fierbere.
Trebuie sa ma mai documentez. Am renuntat si am facut metoda clasica de bezea elvetiana la bain-marie.
Nimic sofisticat la aceasta combinatie, ba as numi-o una chiar "de criza".