Prajitura Dintii negrului

Postat de Lia1 in Prajituri
22 Aug 2013 | 18704 vizualizari

Este o prajitura ieftina, bunicica, nu are pretentia sa fie de elita. Mi-a placut inovatia Patriciei, la varianta ei, ca a aromat bezeaua cu siropul de visine dar eu am preferat sa fac reteta originala, ca sa ilustrez denumirea care vine de la aspectul: un strat alb (bezeaua) intre doua straturi negre. Pentru asta, a trebuit sa respect reteta pe care o am de la mama in caietul meu de prajituri, caiet pe care ... de cand cu netul ... recunosc ca nu prea l-am mai deschis. La mine blatul a iesit cam mulatru pt. ca am nimerit un tip de cacao deschisa la culoare. Mi-am dorit sa probez "bezeaua italiana" (meringue italienne) dar nu mi-a reusit pentru ca siropul de zahar a inceput sa cristalizeze dupa doua minute de fierbere. Trebuie sa ma mai documentez. Am renuntat si am facut metoda clasica de bezea elvetiana la bain-marie. Nimic sofisticat la aceasta combinatie, ba as numi-o una chiar "de criza".

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 25.08.2013, 17:19
Da, Luk, am si eu in caiet prajitura cu gem, bezea dar si nuca si deja devine altceva

E buna si aia si nepretentioasa...

Ii zice prajitura cu gem si bezea
la 08.10.2013, 15:44
Am facut-o, e foarte buna
la 08.10.2013, 17:16
Giana, sunt altele si mai bune dar merge si asta
la 06.01.2014, 02:49
nemaipomenita! si soacra mea o face, am facut-o si eu o singura data ca e preferata sotului! ar trebui sa o repet
la 06.01.2014, 09:12
Buna prajitura.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking