Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
18 Iul 2013 | 13602 vizualizari
Prajitura "Dintii negrului"  (Reteta nr. 200)

Pentru ca azi aniversam 4 ani de casatorie si pentru ca am ajuns la reteta cu nr. 200, aici pe bucataras.ro, v-am adus o prajiturica tare draga sufletului meu. Am aceasta reteta de la prietena mea din Bacau, Cristina. Singura completare a fost siropul de visine pe care l-am pus de-asupra. E o prajitura foarte gustoasa!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 2 galbenusuri;
  • 75 gr. unt/margarina;
  • 100 gr. zahar;
  • 15 gr. cacao;
  • 100 gr. faina;
  • 100 ml. lapte;
  • 1/2 (5 gr.) plic praf de copt;

pentru glazura:

  • 2 albusuri;
  • 125 gr. zahar;
  • putina sare;
  • 1/2 lingurita rasa de amidon (optional);
  • sirop gros de visine (zeama din dulceata).

Mod de preparare

Cum preparam blatul:

Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt.

Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii.

Lasam la racit si pregatim glazura.

Cum preparam glazura:

Punem un vas cu apa pe foc. In alt vas (pe care il punem deasupra, pe baie de aburi),punem albusurile, presaram putina sare si incepem sa mixam pana devine spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam timp de aproximativ 10 minute, pana ce bezeaua devine tare si sticloasa. 

Putem adauga spre sfarsit si putin amidon (are rolul de a nu se "lasa" bezeaua).

Punem glazura peste blatul usor caldut, nivelam, adaugam din loc in loc sirop de visine si cu ajutorul unei scobitori trasam niste cerculete, in toate directiile. :)

Lasam aproximativ 2 ore la temperatura camerei, astfel incat bezeaua sa se intareasca putin.

Portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura turnata cu branza si stafide

Intr-un castron se pun toate ingredientele in ordinea scrisa (la blat), apoi se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2013, 09:21
La multi ani impreuna!
Cat mai multe retete minunate!
la 18.07.2013, 09:28
LA MULTI ANI si sa ne depasiti , Patty ! .
La cat mai multe retete , imi place si praji bacauancei mele , care mi se pare perfecta si cu ffff putine ingrediente .
la 18.07.2013, 09:32
La cat mai multi ani frumosi!!!!!
La cat mai multe retete delicioase
Prajitura e grozava...bravo
la 18.07.2013, 09:34
Motanel...Iti multumesc ca treci mereu pe la retetele mele!
la 18.07.2013, 09:35
Diana...esti o draguta ca intotdeauna. Multumesc!

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking