Batoane cu lapte

Postat de RuxyRux in Dulciuri
14 Feb 2012 | 4227 vizualizari
Batoane cu lapte

Numai bune pentru micul dejun, se pot servi cu miere, nutella, dulceata...cu un pahar cu lapte proaspat...la o cafeluta sau un ceai ...orice varianta ati alege, sunt delicioase...

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 3oua
  • 150 gr zahar
  • 3 pliculete vanilie( sau alte arome ce doriti)
  • 250 ml lapte mai gras
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 30 gr drojdie proaspata)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 3 linguri iaurt
  • 50 gr unt
  • ulei pentru intins foaia
  • pentru uns: un galbenus, 30 ml lapte, zahar brun pentru presarat 

Mod de preparare

Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut.

Daca folosim drojdie uscata o punem direct  in vasul de framantat peste faina.

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia lichefiata sau pe cea uscata apoi laptele caldut in care am topit untul si zaharul, aromele, iaurtul, zeama de lamaie, sarea si framantam un aluat( destul de moale) pe care il vom lasa sa creasca o ora la loc caldut.

Cand aluatul a crescut, ungem mainile cu ulei, rupem bucati de marimea unei mingii de tenis pe care le vom intinde( pe o suprafata) cu mana in forma unui dreptunghi. Rulam fiecare baton si il asezam in tava tapetata cu pergament.

Batem galbenusul cu laptele caldut si ungem fiecare baton apoi presaram zaharul brun.

Mai lasam la crescut pana se incinge cuptorul( la 180 grade).

Punem batoanele la cuptor pentru 30 de minute.

Aluatul nu este foarte dulce astfel ca ne vom permite artificii. Le putem unge cu miere, nutella, dulceata sau le putem servi simple.

Va doresc sa aveti pofta la micul dejun daca le incercati...

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu gutui si crema cu lapte condensat caramelizat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu gutui si crema cu lapte condensat caramelizat

Umplutura de gutui: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la fiert intr-un tuci impreuna cu zaharul si cu batoanele de scortisoara....

Citeste continuarea

Batoane cu susan

Postat de mirela0911

Batoane cu susan

Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2012, 00:25
Delicioase
la 14.02.2012, 00:29
iar ma faci sa vreau sa vin la tine
la 14.02.2012, 00:32
Multumeeeesc fetelor Eluco...stii ca te astept
la 14.02.2012, 05:33
ma surprinzi frumos de fiecare data
la 14.02.2012, 08:10
Chiar as avea nevoie in dimi asta de un batonas

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking