Batoane cu mac

Postat de rocsi_1612 in Piine
7 Mai 2016 | 9735 vizualizari
Batoane cu mac

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave. Multumesc pentru reteta Violeta!

Ingrediente

  • Aluatul:
    • 500 gr faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 50 gr zahar
    • 250 ml apa minerala
    • 70 ml ulei
    • 1 lingurita rasa de sare
    Pentru uns batoanele:
    • 50 ml apa
    • 1 lingurita faina
    • mac
    Pentru sirop:
    • 100 ml apa
    • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia.
Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei.
Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem 8 bucati si formam 8 bile.
Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire.
Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton.

Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
In acest timp pregatim siropul:
Punem apa si zaharul intr-un ibric.
Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte.
Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit.

Se servesc calde, ca sunt prea bune.
Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Retete similare

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Batoane cu miere si mac, de post

Postat de merisor67

Batoane cu miere si mac, de post

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2016, 19:28
bune bune
la 07.05.2016, 19:38
la 07.05.2016, 19:49
tare faine ti-au iesit!
la 07.05.2016, 19:50
ce pufosenii apetisante!
la 07.05.2016, 19:57
Multumesc Vladimir

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking