Ingrediente
Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- 500 gr faina
- un cub de drojdie
- sare dupa gust
- 250 ml lapte caldut
- 50 gr zahar
- 80 ml ulei
Pentru umplut ne sunt necesare:
- 200 gr rahat sau/si
- crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri
Pentru uns:
Optional: mac
Mod de preparare
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.
Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.
Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).
Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.
Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.
Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|