Batoane cu mac Doi frati

Postat de eumimi in Prajituri
15 Apr 2016 | 11971 vizualizari
Batoane cu mac Doi frati

Sunt atat de pufoase si de bune incat nu vor apuca sa se raceasca, vor disparea numaidecat. Cel putin la mine asa a fost. Pentru realizarea lor, m-am inspirat de aici http://cartederetete.ro/batoane-cu-mac-si-lapte/ si am scris-o si pe site-ul meu aici- http://noiinbucatarie.ro/baton-cu-mac-doi-frati/

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml apte
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • mac
  • + 1 lingura da faina, 3 linguri de zahar

Mod de preparare

Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand s-a dospit, impartim coca in 8 parti.

Luam prima parte si o intindem pe un blat tapetat cu faina, eu am folosit folie de aluminiu ca este mult mai usor de rulat. O intindem cat mai subtire posibil si apoi incepem dintr-un capat si rulam. Punem rulourile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem putina apa ( 50 ml) intr-o cana si adaugam 1 lingura de faina. Amestecam si ungem cu aceasta compozitie batoanele. Presaram seminte de mac deasupra. Le mai lasam 30 de minute la dospit si apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand sunt facute.

Facem un sirop din 3 linguri de zahar si 30 ml apa si dizolvam bine zaharul. Ungem cu acest sirop batoanele fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac Doi frati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Postat de merisor67

Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol. Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari. Amestecăm uleiul cu apa. Cernem o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2016, 17:46
la 15.04.2016, 18:10
la 15.04.2016, 18:18
la 15.04.2016, 18:21
Vreau si eu un colt.
la 15.04.2016, 18:26
bunii

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking