Batoane cu miere si mac, de post

Postat de merisor67 in Piine
8 Mar 2017 | 2456 vizualizari
Batoane cu miere si mac, de post

Foarte bune si de efect aceste batoane cu gust de copilarie!

Ingrediente

  • aluat:
  • 550 g făină
  • 7 g drojdie uscată(1 plic)
  • 50 g zahăr
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă caldă
  • un praf sare
  •  uns:
  • 100 ml apă
  • 1 lingură făină
  • mac
  •  sirop:
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru.

Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul.

După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid.

Încălzim apa și turnăm puțină peste amestecul de drojdie și zahăr.

Le amestecăm ușor și le lăsăm 10 minute, până când maiaua, își dublează volumul.

Adăugăm apoi, treptat și restul de apă caldă, pe care am amestecat-o cu uleiul și începem să strângem la centru și făina de pe margini.

Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.

Presărăm apoi sare fină peste el și îl frământăm din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.

Împărțim aluatul în 8 părți egale și formăm 8 sfere pe care le mai lăsăm la odihnit 5-6 minute, apoi le întindem cu ajutorul sucitorului, în foi subțiri și le rulăm, nu foarte strâns, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.

Le acoperim cu ștergare de bucătărie și le lăsăm la loc cald până își măresc consistent volumul.

Amestecăm 100 ml apă rece cu o lingură de făină și, cu ajutorul unei pensule, ungem batoanele cu acest amestec, apoi presărăm mac peste ele.

Coacem batoanele pentru 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160-175 de grade C.

Fierbem apa pentru sirop, o lăsăm 2-3 minute să se tempereze și diluăm mierea în ea.

Ungem cu acest sirop, batoanele fierbinți, după ce le scoatem din cuptor.

Sunt foarte gustoase și aceste batoane cu miere și mac, de post, la fel ca și celelalte, diferența între ele este la culoarea aluatului.

Cele cu lapte au aluatul mai alb, firesc și o idee mai pufos.

Iar la aluatul acestor batoane cu miere și mac, de post, a intrat ceva mai multă făină.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu miere si mac, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Paine din faina integrala si seminte

Postat de mirela0911

Paine din faina integrala si seminte

Intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de faina, drojdia si sarea. Se toarna putin cate putin apa calduta si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.03.2017, 09:33
Bune si astea asa postite
la 08.03.2017, 09:36
Excelente! Tot am zis ca fac și eu!
la 08.03.2017, 09:45
Nu refuzam!
la 08.03.2017, 09:46
bune bune
la 08.03.2017, 10:12
Mulțumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking