Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

Postat de dana1986 in Dulciuri
25 Iul 2011 | 5531 vizualizari
Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata

Ingrediente

  • 13 linguri de zahar
  • 180 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 150-200 gr alune prajite nesarate
  • 200 gr ciocolata neagra(sau de care preferati)
  • 1 lingura de frisca lichida

Mod de preparare

intr-o cratita punem 10 linguri de zahar la caramelizat(nu la ars) iar cel ramas il amestecam cu gabenusurile. cand zaharul s-a caramelizat se aduga untul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic, apoi adaugam si galbenusurila si alunele si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

luam crema de pe foc si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus-o in una patrata), lasam sa se raceasca si punem tava la congelator 30-60 minute.

dupa care se scoate de la congelator si se taie in bucati dupa preferinte(ca sa formam batoane).

topim ciocolata pe baie de abur o amestecam cu fisca dupa care rostogolim batoanele prin ciocolata. le punem iar la congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca pe batonase.

BUN, BUN, BUN!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de caramel si alune invelite in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu visine

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu visine

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor, cu...

Citeste continuarea

Negresa cu mascarpone si zmeura

Postat de Nadyne

Negresa cu mascarpone si zmeura

 Topim ciocolata si untul la bain marie. Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam 150 g zahar pudra, 3 oua batute si faina. Omogenizam bine. Amestecam mascarpone cu oul batut, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 21:47
la 25.07.2011, 22:04
minunate
la 25.07.2011, 22:23
Wow, sunt delicioase batoanele !
la 25.07.2011, 22:25
minunate
la 25.07.2011, 22:55
Foarte fine

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking