Ingrediente
- Ingrediente ( 8 batoane):
- fructe de padure (am uitat sa le cantaresc,sorry)
- 100 g unt
- 200 g fulgi de ovaz
- 3 linguri de miere
- Ingrediente decor:
- ciocolata topita
Mod de preparare
Fructele de padure le scurgem de sucul lor, le punem pe o hartie de copt intr-o tava si dam tava la cuptor 10-12 minute.
Intr-o oala micuta punem pe foc untul impreuna cu mierea. Amestecam continuu pana cand untul s-a topit.
Separat, amestecam fulgii de ovaz, fructele de padure scoase din cuptor si untul topit si le amestecam bine.
Punem amestecul intr-o tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o tava pentru chec). Cu ajutorul unei linguri late apasam usor deasupra amestectului, sa se lipeasca fulgii bine intre ei. Dam tava la cuptor aprox. 30 minute pana cand amestecul se coloreaza putin la suprafata.
Dupa ce am scos tava din cuptor o dam la rece cateva ore bune. Eu m-am cam grabit si am taiat greu batoanele. Va incurajez sa le lasati peste noapte. Scoatem tava din frigider si proportionam 8 batoane pe care le glazuram cu putina ciocolata topita.
O zi linistita va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din cereale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|