Ingrediente
- 1 lingura seminte de floarea soarelui crude
- 1 lingurita seminte de dovleac crude
- 1 lingurita susan crud
- 1 lingurita seminte de in
- 1/2 plic praf de copt
- 1 praf de anason
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri faina
- musli, cat cuprinde (eu am avut cate putin din mai multe itpuri: cu stafide, cu fructe exotice, cu nuci si cu putina ciocolata)
- 3-4 linguri apa plata
- zahar brun, dupa gust
Mod de preparare
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele uscate (semintele, faina si musli), am adaugat zaharul, scortisoara, anasonul si praful de copt, apoi am adaugat apa si am amestecat foarte bine totul cu mainile, ca sa simt compozitia. Daca aluatul iese prea lipicios, mai e nevoie de materie uscata (cereale sau faina...ce aveti la indemana), daca iese prea faramicios, mai adaugati putina apa.
Dupa ce am obtinut bila de aluat, am lasat-o 10 min. sa se odihneasca, iar intre timp am tapetat tava de copt cu hartie speciala. Apoi am format bile mici de aluat, pe care le-am asezat in tava. Am dat la copt, pana au trecut testul scobitorii.
Se servesc reci, sau se pot pastra in cutii inchise ermetic.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de cereale si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|