Ingrediente
- Ingrediente:
- 3 oua
- 100g zahar
- 130g samburi de nuci
- 400ml frisca lichida
- esenta de migdale
Mod de preparare
Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi. Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe foc pana cand apa fierbe. Deasupra oalei punem vasul cu ingredientele (oua+zahar, ciocolata+unt, etc.) si lasam focul mediu sau mic, in functie de necesitate. Eu folosesc intotdeauna un vas de inox. Vasul cu ingredientele nu trebuie sa atinga apa, astfel se evita transferul de caldura prea bursc. Asadar, pe baie de aburi punem ouale amestecate cu zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.
Dupa ce zaharul s-a topit, luam vasul de pe foc si mixam amestectul pana cand s-a racit.
Separat, mixam frisca lichida pana cand s-a format o spuma tare.
Punem din frisca cate putin peste amestecul de oua, amestecand usor, cu miscari ample, de jos in sus. Adaugam nucile (taiate bucati sau tocate marunt) si esenta de migdale.
Turnam compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
Servim inghetata cu voie buna sii muult sos de caramel!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|