Bulgarasi de cereale si seminte

Postat de adnia in Dulciuri
15 Iun 2013 | 3842 vizualizari
Bulgarasi de cereale si seminte

In incercarea de a gasi variante cat mai atractive si sanatoase pt. micul dejun, pauzele de la scoala, sau rontaiala piticului, mi-a incoltit in minte aceasta reteta super rapida si care sa se muleze foarte bine pe cerintele mele. Ingredientele sunt date aproximativ (deoarece eu le-am masurat "ochiometric"), dar voi le adaptati dupa placerile si gusturile voastre.

Ingrediente

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui crude
  • 1 lingurita seminte de dovleac crude
  • 1 lingurita susan crud
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de anason
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • musli, cat cuprinde (eu am avut cate putin din mai multe itpuri: cu stafide, cu fructe exotice, cu nuci si cu putina ciocolata)
  • 3-4 linguri apa plata
  • zahar brun, dupa gust

Mod de preparare

Am amestecat intr-un bol toate ingredientele uscate (semintele, faina si musli), am adaugat zaharul, scortisoara, anasonul si praful de copt, apoi am adaugat apa si am amestecat foarte bine totul cu mainile, ca sa simt compozitia. Daca aluatul iese prea lipicios, mai e nevoie de materie uscata (cereale sau faina...ce aveti la indemana), daca iese prea faramicios, mai adaugati putina apa.

Dupa ce am obtinut bila de aluat, am lasat-o 10 min. sa se odihneasca, iar intre timp am tapetat tava de copt cu hartie speciala. Apoi am format bile mici de aluat, pe care le-am asezat in tava. Am dat la copt, pana au trecut testul scobitorii.

Se servesc reci, sau se pot pastra in cutii inchise ermetic.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de cereale si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura tavalita

Postat de Oana

Prajitura tavalita

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de...

Citeste continuarea

Desert semifreddo cu orez

Postat de Constelatialeu

Desert semifreddo cu orez

Am spalat orezul si l-am lasat la scurs. Am pus laptele cu sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat orezul, l-am lasat sa fiarba la foc mic pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2013, 14:33
Le gust şi mănânc din ele cu plăcere. Dar recunosc că parcă tot mâncarea gătită îmi place mai mult. Chiar şi la mesele de dimineaţă mănânc bine. Fireşte, construcţiii diferite.
Arată foarte bine!
la 15.06.2013, 14:36
multumesc, Padre....clar e vorba de constructii diferite
la 15.06.2013, 14:37
la 15.06.2013, 14:40
imi plac mult
la 15.06.2013, 15:10
Si mie-mi plac!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking