Ingrediente
- 200 gr fulgi de ovaz
- 50 gr nuca de cocos, fulgi
- 40 gr zahar brun
- 100 gr unt
- 150 ml sirop de agave
- 2 linguri unt de arahide
- 70gr stafide
- 90 gr merisor
- 100 gr pepene galben, confiat
- 40 gr ananas confiat
- 120 gr seminte floarea soarelui
- 70 gr alune de padure
Mod de preparare
Fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si alunele se pun cateva minute la cuptor pana se rumenensc putin.
Untul, zaharul, untul de arahide si siropul de agave se pun pe foc si se amesteca pana la omogenizare. In mod normal, daca as fi gasit o reteta ce se prepara "la rece", fara utilizarea cuptorului, as fi folosit miere, insa in acest caz am ales siropul de agave care nu devine toxic la peste 40 grade, precum mierea.
Cand amestecul de seminte s-a racit, se aseaza intr-un castron impreuna cu fructele confiate si tocate.
Se toarna siropul deasupra si se amesteca bine.
Udam o hartie de copt, o stoarcem si o asezam intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm, in care punem compozitia. Ideea cu udatul hartiei am gasit-o pe blogul Laurei Adamache si mi s-a parut interesanta, altfel, as fi uns hartia cu putin unt.Tasam foarte bine cu o paleta si dam la cuptor cam 10 minute, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Lasam sa se raceasca complet, apoi portionam la dimensiunea dorita.
Sunt foarte gustoase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|