Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi

Postat de momo121 in Mancare copii
1 Iul 2019 | 2026 vizualizari
Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi

Un succes total pentru copilasii mei tare mofturosi cand vine vorba de fel principal, asa ca m-am gandit sa le fac o farfurie vesela si plina de culoare :)  S-au umplut burticile si eu am fost tare multumita ca s-a meritat sa ma "coc" si eu alaturi de preparate in cuptor fiind foarte cald afara :D "meniu copii"

Ingrediente

  • 1 piept de pui (cca.300 g)
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • Pentru garnitura:
  • 1 cartof dulce mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente pentru cartofi

Mod de preparare

    Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
   Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
    Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem inapoi in bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
    Cu pasta obtinuta formam batoane in forma de mici si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
     Dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.

Intre timp ne ocupam si de garnitura pentru a baga tavile la cuptor odata.

    Cartoful si morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem pai, apoi ii asezam pe o tava mare de aragaz si ii condimentam cu gust cu diverse condimente (eu am ales condimente pentru cartofi) si uleiul. Amestecam cu mana si ii asezam pe toata suprafata tavii, sa nu fie suprapusi.
      Dam tava la cuptor pana sunt usor rumeni.

   Servim pe farfurie speciala pentru ca pofta sa fie mare alaturi de putin kechup! :)
      A fost un succes acest pranz copios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane din piept de pui cu cartof dulce si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Broccoli cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Broccoli cu cartofi la cuptor

Se desface broccoli in buchețele și se fierb în apă cu sare, timp de 5 minute. Se curăță, se spală cartofii și se taie în cubulețe apoi se fierb pe jumătate. Se unge cu...

Citeste continuarea

Margarete (macarons fals)

Postat de gospodariu

Margarete (macarons fals)

  Intr-un bol se mixeaza cele 2 oua intregi cu zaharul vanilinat,apoi zaharul pudra cernut se pune peste oua in 3 reprize si se mixeaza foarte bine aproximativ 20 minute pana se topeste tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2019, 12:11
Tare bune trebuie să fie...!
la 01.07.2019, 12:28
la 01.07.2019, 14:10
la 01.07.2019, 15:45
Bune!
la 01.07.2019, 17:57
Bun meniu pentru copilasi!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking