Bavareze cu ciocolata si alune

Postat de aliliana in Prajituri
4 Ian 2015 | 5439 vizualizari
Bavareze cu ciocolata si alune

Simplu de facut si atat de bune...

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 30 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 80 g ciocolata amaruie ( eu am folosit cu alune)
  • un plic gelatina
  • decor: bucatele de cicolata cu aluna

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se mixeaza in continuare. Amestecul lapte - ciocolata se pune putin cate putin peste compozitia cu ou, mixam si punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba pana capata aspect de budinca nu foarte consistenta. Intre timp gelatina se pune la hidratat, se topeste  fara sa fiarba si se incorporeaza compozitiei in fir subtire, mixand continuu. 

Punem compozitia in forme si dam la rece pentru cateva ore bune ( 4-5 ore, cel putin). Eu am tinut formele peste noapte. 

Bavarezele se pot servi cu sosuri diferite ( de fructe, cicolata), fulgi de ciocolata etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareze cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura muzicala

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura muzicala

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata...

Citeste continuarea

Rulada cu dovleac si ciocolata

Postat de oanapl

Rulada cu dovleac si ciocolata

Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 16:18
Ce-ai inegrit bavareza aia,zici ca-i din Africa...
la 04.01.2015, 16:18
la 04.01.2015, 16:19
e cicolata neagra Cleme...asa iese
la 04.01.2015, 16:19
Roxana
la 04.01.2015, 16:20
=>D =>D

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking