Bavaroise cu rodie

Postat de ctlina in Dulciuri
9 Apr 2016 | 3373 vizualizari
Bavaroise cu rodie

Rodierul este originar din Persia (Iran) și se cultivă în Asia Centrală, Georgia, Armenia, Azerbaijan și regiunea Mediteranei de câteva milenii. În Georgia și Armenia, la est de Marea Neagră, există crânguri de rodieri sălbatici în preajma unor așezări antice abandonate. Este foarte probabil ca fructul oprit  (Adam si Eva)  să fi fost mai degrabă o rodie decât un măr, dată fiind etimologia sa și presupusul habitat precizat de Geneză. În timpurile moderne, rodia încă poartă puternice simboluri pentru poporul grec. Pentru comemorarea morților, grecii pregatesc „kollyva” (coliva) ca ofrandă, aceasta fiind pregătită din grâu fiert, amestecat cu zahăr și ornată cu rodii. O altă tradiție din Grecia cere ca rodia să fie spartă la pământ cu ocazia căsătoriei, de Anul Nou sau când se cumpără o casă nouă, musafirul aducând o rodie în dar, rodie ce este plasată sub sau lângă iconostasul casei („ikonostasi”), ca simbol al abundenței, al fertilității și al norocului. (sursa: wikipedia) http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/03/bavaroise-cu-rodie.html  

Ingrediente

  • 20 cl de lapte,
  • 2 foi de gelatină,
  • 1/2 pastaie de vanilie,
  • 75 g zahăr pudră,
  • 2 galbenusuri de ou.
  • 100 g smântână oentru frisca,
  • 1 rodie
  • 6 biscuiti

Mod de preparare

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

Puneti la fiert laptele cu vanilia.

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si pana cand crema se ingroasa un pic.

Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.

Lasati crema sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Taiati rodia in 2: scoateti zeama dintr-o jumatate si bobitele din cealalta jumatate.

Cand crema engleza s-a racit adaugati in crema jumatate din bobite si din zeama.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o textura de frisca.

Incorporam frisca la crema engleza.

Am decorat fundul formelor cu un pic de zeama si cu bobite de rodie(opțional).

Se toarnă crema deasupra si se da la rece.

Rezervați cel puțin 6 ore în frigider inainte de a demula.

Scoateti din forme, puneti fiecare bavaroise pe un biscuit si decorati cu un pic de zeama si cu bobite de rodie.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavaroise cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2016, 18:54
la 09.04.2016, 19:02
la 09.04.2016, 19:37
Woow cw fain arata
la 09.04.2016, 19:41
super!
la 09.04.2016, 19:41

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking