Ingrediente
- 800 g de pulpa de berbecut/oaie fasonat si taiat in bucati potrivite
- 4 cepe
- 2 linguri ulei pentru cuva
- 2 linguri ulei pentru caramelizat gutuiele
- 30 gr unt
- 1 lingurita zahar brun sau melasa
- 1 gutuie mare 500 g curatata si taiata felii
- 2 linguri cogniac
- 1 lingurita rasa oregano
Mod de preparare
Punem aparatul slow cooker Crock Pot in priza adaugam uleiul si reglam pe functia High.
Cand s-a incalzit uleiul, adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, adaugam carnea si amestecam pe toate partile pana se sigileaza complet.
Adaugam o ceasca de stock de legume sau apa, acoperim si lasam setat la functia mai mica pentru 4 ore.
Separat intr-o tigaie adaugam uleiul, untul, zaharul sau melasa si apoi gutuile. Lasam la flacara potrivita pana se caramelizeaza usor, adaugam cogniacul, mai lasam un pic, apoi adaugam peste carne, mai lasam 20 minute. Potrivim de sare, adaugam oregano. Oprim aparatul.
Berbecutul cu gutui este gata.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu gutui in stil grecesc gatit la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|