Ingrediente
- Aripi de curcan cca. 1000 g,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Amestec de legume pentru ciorbă (morcovi, ardei galben, fasole verde, fasole galbenă, mazăre, praz, păstârnac, țelină) cca. 500 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Foi de dafin 1 bucată,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Leuștean 1 legătură.
- Spatzle (tăiței groși cu ou) cca. 300 g.
Mod de preparare
Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, la programul HIGH pentru 90 de minute.
După ce s-au gătit aripile, se scot din vas, se dezosează și taie bucățele. Apoi se adaugă împreună cu ceapa curățată și tocată mărunt, ardeiul kapia, de asemenea spălat, curățat și tocat mărunt, legumele pentru ciorbă, în zeama de carne.
Se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin și leuștean și se lasă la gătit pe modulul HIGH încă 60 de minute.
După ce s-au gătit legumele, se adaugă și pastele, se mai lasă la gătit cca. 20 minute, pe modul LOW.
Ciorba se servește fierbinte cu smântână sau ardei iuți.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|