Betty cea Urata da' Desteapta Foc

Postat de dentistutza in Dulciuri
19 Sep 2010 | 4627 vizualizari
Betty cea Urata da' Desteapta Foc

Bitza a postat reteta de Prajitura Desteapta inspirata din sursa "gourmandine"'. Arata grozav!!! Eu am luat reteta bitzei si am injumatatit cantitatile. Rezultatul? O prajiturica gustoasa de nu se poate dar uratica rau. Greseala a fost a mea, am pus-o intr-o tava cam mare.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 125 gr. zahar
  • 150 gr. unt moale moale
  • 125 gr. faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devin albe si pufoase. Se adauga untul foarte moale si se continua mixarea. Cand s-a incorporat se toarna laptele la temp. camerei si apoi se toarna faina amestecand bine ca sa nu ramana cocoloase.

Albusurile se bat cu un praf de sare si apoi se combina cu restul compozitiei amestecand usor cu o spatula.

Tava se unge bine cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se pune in cuptorul preincalzit la foc mic cam 1 ora.

Cand s-a bronzat frumos se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o pudra cu zahar si a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Betty cea Urata da' Desteapta Foc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Postat de Oana

Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Parfait cu migdale caramelizate

Postat de RuxyRux

Parfait cu migdale caramelizate

Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot. Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2010, 21:21
bitza, scuze pt. macel- tu ai facut ceva delicios si frumos
la 19.09.2010, 22:40
5 furcu ptr praji.....de gustoasa sigur e gustoasa.......data viitoare iese si frumoasa
la 19.09.2010, 22:41
Ah, era sa uit, ce-mi place titlul!!
la 19.09.2010, 23:04
delicioasa
la 19.09.2010, 23:14
de ce zici uraticae super si las si 5f

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking