Bezele cu capsuni si menta

Postat de lia in Prajituri
10 Iun 2011 | 4165 vizualizari
Bezele cu capsuni si menta

Mici, motate, delicate, de un alb imaculat ! si bune “rau”, atat simple cat si umplute.

Ingrediente

  • 200g albusuri
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un praf sare
  • Umplutura
  • Gem de capsuni
  • Frunzulite proaspete de menta

Mod de preparare

Albusurile tinute la temperatura camerei, le batem bine, cu sarea si zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul praf, zeama de lamaie si continuam sa batem inca cateva minute bune.  Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.  Punem compozitia intr-un pos si formam bezele motate, de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele. 

Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot (eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata). Si pentru ca gemul de capsuni era si el gata fiert, am rupt vre-o doua crengute de menta, si am inceput sa asamblez bezelele. Intindem putin gem pe o bezea, punem o frunzulita de menta (pe care am umezit-o in gem) si lipim cu alta bezea. 

Simplu si foarte bun ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu capsuni si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de Oana

Desert briose cu lamaie si afine

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Islere cu migdale

Postat de Bianca20

Islere cu migdale

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2011, 13:22
primaaaaa si vreau cateva
la 10.06.2011, 13:28
bune rau
la 10.06.2011, 14:14
am venit neaparat sa iau una
la 10.06.2011, 14:15
Apetisanteeeeeeeeeeeeeeeee
la 10.06.2011, 14:51

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking