Tort cu capsuni

Postat de alldaycooking in Dulciuri
17 Iun 2012 | 4106 vizualizari
Tort cu capsuni

Ingrediente

Pandispan

  • 120 gr capsuni
  • 4 oua
  • 50 fructoza
  • 120 gr faina
  • Bicarbonat de sodiu

Crema

  • 300 ml iaurt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri miere
  • 5 gr agar agar
  • 120 gr capsuni
  • 40 gr ciocolata cu zmeura si bezele
  • Extract de vanilie

Decor

  • Ciocolata
  • Capsuni

Mod de preparare

4 galbenusuri le-am mixat cu 50 gr fructoza. 120 gr capsuni le-am pasat, iar piure-ul l-am amestecat cu crema de ou. Am adaugat faina si jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin suc lamaie si am omogeniat compozitia. Albusurile de la 4 oua le-am mixat pana cand am obtinut o spuma tare pe care am incorporat-o in crema de mai sus. Am copt pandispanul la 170 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.

Capsunile si ciocolata le-am taiat bucatele.

5 gr agar agar le-am amestecat cu 100 ml apa si le-am lasat sa fiaba 2 minute. Am lasat sa se racoreasca putin. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Cand agar agar-ul s-a racit putin l-am amestecat cu iaurt, extract de vanilie si miere, apoi am adaugat frisca. In final am adaugat capsunile,  ciocolata si am amestecat usor.

Pandispanul l-am taiat pentru a obtine 2 discuri aprox. identice. In tava in care am copt pandispanul am pus ½ din blat, am adaugat ½ din crema, iar pe margine am asezat feliute de capsuni, am adaugat si restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la rece pana a doua zi.

Pentru decor am folosit ciocolata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2012, 09:22
Delicios tortul tau!
Dar ce inseamna agar agar? O fi, un fel de gelatina???
la 17.06.2012, 09:26
asa este! Agar agar-ul inlocuieste gelatina!
la 17.06.2012, 10:42
Delicios tortuletul!!!!!
la 17.06.2012, 11:03
Ce bine arats
la 17.06.2012, 11:03

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking