Bezele cu ceai negru

Postat de rhapsody in Dulciuri
19 Feb 2015 | 2769 vizualizari
Bezele cu ceai negru

Va povesteam ca am o pasiune pentru ceai, dar si pentru bezele asa ca m-am gandit sa le combin sa vad ce iese. :) Rezultatul a fost incredibil de multumitor, bezele moi, lipicioase cu crema ciocolatoasa minunata!

Ingrediente

  • Bezele:
  • 5 albusuri de la oua medii (120g)
  • 130 g zahar
  • 5 g ceai negru (cantarit dupa ce a fost macinat si cernut)
  • Crema:
  • 5galbenusuri oua medii (52g)
  • 50 g zahar
  • 4 lg ceai negru preparat
  • 100g ciocolata neagra

Mod de preparare

Bezele:

1. Preincalzesti cuptorul la foc mediu. 

2. Mixezi albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugi zaharul lingura cu lingura, dupa fiecare lingura adaugata mixezi pana cand se dizolva complet. 

3. Adaugi ceaiul negru macinat (eu am folosit Earl Grey de la Lipton) in spuma de albusuri si amesteci cu grija.

4. Pui compozitia intr-un pos cu varf stea si formezi bezele pe o tava tapetata cu hartie de copt. 

5. Introduci tava in cuptor pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca si-au schimbat culoarea. (Eu le-am facut la cuptorul pe gaz si am lasat usa cuptorului intredeschisa, daca le faci la cel electric, pornesti pe  treapta convectie la 120 grade celsius).    

Crema:  

Intr-un vas termorezistent mixezi galbenusurile cu zaharul pana cand  se deschid la culoare. Pui vasul pe un alt vas cu apa calda (ai grija baza vasului termorezistent sa nu atinga apa),  si amesteci continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Adaugi ceaiul si amesteci pana la incorporare apoi adaugi ciocolata rupta in bucati (sau taiata marunt) si amesteci pana cand se topeste. 

Asamblare: Alipesti cate doua bezele (baza cu baza) cu cate o lingurita de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu ceai negru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert salam de biscuiti reteta de post

Postat de Pungasa_Rogue

Desert salam de biscuiti reteta de post

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca. Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina,...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de katty

Desert la pahar cu cocos si mango

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2015, 15:18
la 19.02.2015, 15:18
Bunee !!!
la 19.02.2015, 15:19
Ma duc sa pun de un Indonezian Sencha , ceaiul meu verde fructat preferat [ de la Lipton ] .
la 19.02.2015, 15:27
Miha, aici chiar de la Lipton am folosit - Finest Earl Grey. Si-mi place si Orange Jaipur, tot de la ei.
la 19.02.2015, 15:32
ce frumusele

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking