Ingrediente
- 1 pachet nuca de cocos
- 200 g zahar pudra
- 200 g margarina/ unt
- biscuiti macinati(~ 1/4 kg)
- o foaie de napolitana
- 2 plicuri zahar vanilat
- esenta: vanilie, migdale, rom
- 2 linguri cacao
- migdale, alune, stafide
Mod de preparare
Se macina biscuitii si foaia de napolitana, se amesteca cu o jumatate de pachet de nuca de cocos si restul ingredientelor uscate si se adauga untul, tinut la temperatura camerei(eu l-am incalzit putin in cuptorul cu microunde). Se amesteca ingredientele si se imparte compozitia in 2 parti.
Pentru compozitia "alba": adaugam esenta de vanilie si esenta de migdale si incepem sa facem bilute ,in mijlocul lor punem alune/stafide/migdale. Dupa ce le dam forma rotunda le dam prin nuca de cocos.
Pentru compozitia "negra": adaugam celorlalte ingrediente, 2 linguri de cacao si esenta de rom, facem bilute in mijlocul carora putem pune stafide, si le tavalim prin nuca de cocos.
Le pun in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|