Bilute cu nuca si lavanda

Postat de Angelica in Dulciuri
23 Dec 2014 | 4310 vizualizari
Bilute cu nuca si lavanda

Un desert potrivit pentru Craciun!

Ingrediente

  • -250 gr. biscuiti simpli
  • -200 gr. ciocolata neagra cu continut mare de cacaua
  • -150 gr. zahar
  • -100 gr. Rama mit Butter, la temeratura camerei
  • -2 linguri de cacao
  • -3 oua
  • -2 linguri rom esenta de rom
  • -1/2 lingurita esenta de lavanda
  • -100 gr. nuca
  • -100 gr. stafide
  • -1/2 lingurita flori de lavanda
  • -cocos pentru tavalit bilutele

Mod de preparare

1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime.

2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte.

3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin.

4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si o lasam pana cand este fluida.O luam deoparte si lasam sa se raceasca.

5.Punem pe baie de abur ouale si le batem cu un tel impreuna zaharul timp de 5-8 minute.

6.Rama mit butter o punem intr-un castron si o amestecam cu cacaua pana la omogenizarea completa.

7.Adaugam la amestecul de Rama ciocolata, amestecul de oua, nuca, florile de lavanda si stafidele imbibate in esenta de rom si omogenizam totul foarte bine.

8.Turnam amestecul peste biscuiti si framantam foarte bine pana totul este bine incorporat.

9.Rupem din compozitia rezultata bucatele mai mici si le dam forma rotunda.

10.Le tavalim prin nuca de cocos, dupa care le dam la rece pana in momentul servirii.

S-aveti pofta mare!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute cu nuca si lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite vegane cu cocos

Postat de RuxyRux

Clatite vegane cu cocos

Am facut semintele de in pudra in rasnita. Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Postat de momo121

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 21:14
la 23.12.2014, 21:23
Prezentate tare frumos!
la 23.12.2014, 22:00
Multumeeesc!'Va pup
la 23.12.2014, 22:11
Wow,ce culoare....
la 23.12.2014, 22:50
Bravo, mă, urato! )

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking