Biscotti cu nuci si portocale

Postat de katty in Dulciuri
23 Dec 2014 | 2496 vizualizari
Biscotti cu nuci si portocale

Ingrediente

  • 2 cani faina alba
  • 1 cana zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • sare
  • 2 oua mari
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 13/4 cana nuci tocate fin(lasam cateva mai mari)
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 300 gr ciocolata menaj

Mod de preparare

 Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra.

Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia.

Formati doua suluri pe care le puneti intr-o tava la distanta unul de celalalt .Lasati la cupor  aproximativ 20-25 de minute ,pana cresc si incep sa se intareasca.Scoateti rulourile pe o planseta ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi taiati-le in felii putin oblice. Asezati feliile din nou in tava cu taietura in sus si lasati-le 10 minute pana se usuca.Scoateti-le ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi treceti un capat prin ciocolata topita la bain-marie.Lasati-le sa se raceasca ,apoi serviti-le cu cafea sau un vin alb dulce.

Se pot pastra pana la 2 saptamani in cutii etanse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu nuci si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Covrigi dulci cu unt

Postat de gab_s19

Covrigi dulci cu unt

Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2014, 08:18
Buni tare!
la 23.12.2014, 08:34
la 23.12.2014, 21:12
Sunt deliciosi!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking