Ingrediente
- 250 gr faina
- 125 gr zahar pudra
- Coaja rasa de la o lamaie
- 1 ou
- 150 gr unt rece
Ptr Garnitura
- 125 gr zahar pudra
- 2-3 linguri suc de lamaie
- bombonele ptr decor
Mod de preparare
intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul.
Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora.
Intindem aluatul pe o suprafata care a fost presarata faina si apoi facem forme de biscoturi sau daca avem, putem folosi forme ptr biscoturi.
Punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt biscoturile si lasam la 180C cca 10 min, pana prind o culoare aramie. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie.
La sfarsit, cu o pensula, ungem biscoturile dar ptr ca se usuca foarte repede, e indicat ca dupa fiecare biscot uns cu crema, sa se pune imediat bombonele ca sa se poata lipi de biscot uscandu-se.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi multicolore" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|