Biscoturi multicolore

Postat de doralinda72 in Dulciuri
21 Oct 2012 | 3062 vizualizari
Biscoturi multicolore

O alta reteta de biscoturi care pot fi si ptr Craciun dar si ptr copii! Ceea ce imi place la aceste retete de biscoturi, e ca nu au praf de copt!

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar pudra
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 150 gr unt rece

Ptr Garnitura

  • 125 gr zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • bombonele ptr decor

Mod de preparare

intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul.

Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora.

Intindem aluatul pe o suprafata care a fost presarata faina si apoi facem forme de biscoturi sau daca avem, putem folosi forme ptr biscoturi.

Punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt biscoturile si lasam la 180C cca 10 min, pana prind o culoare aramie. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie.

La sfarsit, cu o pensula, ungem biscoturile dar ptr ca se usuca foarte repede, e indicat ca dupa fiecare biscot uns cu crema, sa se pune imediat bombonele ca sa se poata lipi de biscot uscandu-se.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi multicolore" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu Fanta (de post)

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu Fanta (de post)

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

Postat de GABRIELAGH

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2012, 22:55
la 21.10.2012, 23:19
bun
la 21.10.2012, 23:30
la 22.10.2012, 01:11
Multumesc doamnelor!
la 22.10.2012, 08:47
Eeeee, vreau si d'astea!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking