Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2015 | 5875 vizualizari
Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata. Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama. :))) Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!

Ingrediente

  • Pentru 2 tavi:
  • 3 oua
  • 200 gr unt(65%)
  • 250 gr cascaval Delaco
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.

Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.

Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.

Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.

Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.

Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.

Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.

Sunt foarte buni, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce  nu cu bere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

Postat de merisor67

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2015, 09:27
buni buni
la 14.05.2015, 09:42
la 14.05.2015, 09:46
ce buni trebuie sa fie!
la 14.05.2015, 09:52
ce buni si frumosi sunt
la 14.05.2015, 10:47
Super

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking