Ingrediente
- Pentru 2 tavi:
- 3 oua
- 200 gr unt(65%)
- 250 gr cascaval Delaco
- 200 gr sunca presata
- 300 gr faina
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 praf piper
- 1 lingurita chimen
- 1 varf cutit sare
Mod de preparare
Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.
Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.
Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.
Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.
Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.
Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.
Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.
Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.
Sunt foarte buni, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce nu cu bere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|