Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Postat de Dya in Dulciuri
30 Dec 2016 | 3695 vizualizari
Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 1 ou
  • 260 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • coaja rasă şi sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr tos şi 100 g zahăr pudră (pentru tavalit fursecurile)

Mod de preparare

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă.

Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt, amestecându-se compoziţia pentru omogenizarea completă.

Se adaugă sucul de lămâie şi se mixează până ce obţinem o compoziţie densă, cremoasă.

Se acoperă vasul cu o folie alimentară şi se păstrează la rece pentru 2-3 ore.

Din compoziţia obţinută, se formează biluţe potrivite pe care le vom trece prin zahăr tos, iar mai apoi prin zahăr pudră, astfel incât să fie acoperiţi complet.

Biscuiţii se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la o distanţă de 2-3 cm fiecare. Se coc pentru aproximativ 12 minute, la o temperatură de 160 grade C. 

După coacere, se lasă să se racească complet, după care pot fi depozitaţi în cutii metalice, închise ermetic.

Se servesc cu poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti (crinkles) cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Biscuiti diamante

Postat de comanligia

Biscuiti diamante

Intr-un bol se amesteca untul,zaharul pudra,faina si cacaoa. Trebuie sa fie o compozitie omogena. Se ruleaza compozitia in forma de salam de cca 3 cm diametru.(eu l-am ambalat intr-o folie...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Fursecuri  cu ciocolata

Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor. Separat se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2016, 12:10
Super deliciosi!
la 30.12.2016, 12:14
Mmmmmm,bune și frumoase!
la 30.12.2016, 12:47
Foarte frumoase și aromate! succes!
la 30.12.2016, 12:51
minunate!! am facut si eu de Craciun si au avut mare succes !
la 30.12.2016, 12:53
Delicioși!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking