Ingrediente
- 320 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g gem de caise
- 100 g zahar brun
- 80 ml ulei
- un varf de cutit de sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.
Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.
Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina.
Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.
Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga.
Se pastreaza fragezi si 4-5 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem de caise(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|