Biscuiti cu gem de caise(de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
27 Mai 2016 | 5089 vizualizari
Biscuiti cu gem de caise(de post)

Inca o reteta de biscuiti cu gem de post, asemanatoare cu cea de biscuiti cu cacao si gem de prune. Se fac destul de usor si se poate pune orice gem va place. In loc de zahar tos, eu am adaugat zahar brun care da biscuitilor o aroma deosebita.  Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Edith. 

Ingrediente

  • 320 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de caise
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.

In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.

Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.

Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.

Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga. 

Se pastreaza fragezi si 4-5 zile. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu gem de caise(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 21:05
Imi plac mult
la 27.05.2016, 21:14
ce buni trebuie sa fie, si aromati!
la 27.05.2016, 21:18
Daca-i cu gem de caise sunt deliciosi !
la 27.05.2016, 21:30
Deliciosi! I-am băgat la favorite!
la 27.05.2016, 21:41

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking