Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

Postat de aziz in Aperitive / Garnituri
1 Aug 2011 | 3612 vizualizari
Biscuiti cu zaatar ,mac si sare

Ingrediente

  • 400 gr branza sarata(poate fi si crema de branza si adaugam sare atunci) 
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 600 gr faina alba
  • 2 linguri zaatar
  • 2 linguri mac
  • sare grunjoasa
  • un ou pt uns

Mod de preparare

Facem aluatul din branza, unt si faina ;vom obtine un aluat elastic ca o plastelina ,il impartim in doua il imbracam in folie si-l dam la frigider 30 minute.Intindem foaie subtire si taiem forme,dam apoi tava in frigider 10 minute iar cand o scoatem  le ungem cu ou apoi presaram zaatar ,mac sau sare grunjoasa dupa preferinta.Se dau la cuptorul preincalzit 180 grade 10 minute.Pentru ca atunci cand le transferam de pe masa in tava isi strica forma indicat ar fi ca foaia sa fie intinsa direct pe foaia de copt si decupata direct pe foie asa vor ramane nemiscate si desigur cu forma dorita.Sint un aperitiv perfect langa o lingura de labaneh(crema de iaurt) ,linga o crema de avocado,aperitiv perfect linga o bere rece,sau pur si simplu in pachetelul de la servici.Puteti incerca si varianta in forme de tarte  si aici umpluturile pot varia in functie de gust branza,carne,salate ...Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu zaatar ,mac si sare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec aperitiv cu branza si loboda

Postat de simona72

Chec aperitiv cu branza si loboda

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la...

Citeste continuarea

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Postat de mirela0911

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2011, 16:30
ma tenteaza biscuiteii tai
la 01.08.2011, 16:33
ia sa-i faci
la 01.08.2011, 16:39
Mona as face,dar n-am za'atar pap unul de la u
la 01.08.2011, 16:39
vreau si eu
la 01.08.2011, 16:42
pai da adresa pun la pachet

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking